Categories:

Na twee onvergetelijke muziekfeesten bij De Ameide en Alphonsus was het deze keer de beurt aan de bewoners van zorgcentrum De Pannehoeve in Helmond. In de prachtige lounge, ook wel de grootste huiskamer van Helmond genoemd, genoten de bewoners van een geweldig optreden van John Vanderheyden.

Spannend begin

Toen er een kwartier voor aanvang slechts een paar bewoners in de lounge zaten, begonnen we ons lichtelijk zorgen te maken. We hadden honderden flyers verspreid en affiches gemaakt om het optreden onder de aandacht te brengen. Zou het wel aanslaan? Bij de Ameideflat en Alphonsus was het een groot succes, maar dat is geen garantie. Ieder huis is immers anders. Gelukkig bleken onze zorgen onterecht. Bij de start van het optreden zat de zaal met ruim 80 bewoners helemaal vol en moesten we er zelfs stoelen bij zetten.

Dansen, zingen en lachen

Nadat we alle bewoners voorzien hadden van koffie en thee kon het optreden beginnen. Net als bij Alphonsus en de Ameideflat werden herkenbare meezingers in hoog tempo afgewisseld met humorvolle acts. Samen met de bewoners hebben we gedanst, gezongen, gelachen en de polonaise gelopen. Het was weer een groot feest!

Nog nooit zoiets meegemaakt

Wat ons echter misschien wel het meest bijblijft is de reactie van een 86-jarige bewoner na afloop van de show. Hij woont al ruim acht jaar in de Pannehoeve en met tranen in zijn ogen zei hij: ‘ik heb al veel muziek gehoord, maar zoiets heb ik nog nooit meegemaakt’. Daar doen we het voor!

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *